Hoe vaak moet ik een EHBO-herhalingscursus volgen?
Uw EHBO-diploma is 2 jaar geldig. Ieder jaar wordt er gekeken naar de beste manier om goede zorg te verlenen. Daarom zit er een geldigheidsdatum op uw diploma. Laat uw diploma niet verlopen en zorg ervoor dat u vroegtijdig op cursus gaat. Eventueel kunnen wij u hieraan helpen herinneren.
Kan ikzelf een AED gebruiken of bedienen?
Iedereen kan een AED gebruiken of bedienen, ook al heeft u geen EHBO-cursus gevolgd. Het voordeel van een AED is dat elk apparaat een gesproken instructie geeft die precies vertelt wat u moet doen. Wilt u liever niet voor verrassingen komen te staan, dan is het misschien verstandig om wel een EHBO-cursus te volgen.
Is de AED gebruikt? Laat dan de elektroden van de AED vervangen. Deze zijn namelijk geschikt voor eenmalig gebruik. In sommige gevallen zijn de batterijen en / of accu ook aan vervanging toe. Dit is sterk afhankelijk van het AED dat u binnen handbereik heeft.
Wat is een AED?
Dit is een Automatische Externe Defibrillator (AED). Wanneer blijkt dat iemand buiten bewustzijn is en niet meer ademhaalt, kan een AED helpen om het hartritme weer te herstellen. Het is een draagbaar apparaat die een elektrische schok geeft, ook wel fibrillatie. Hoe sneller u de AED kunt aansluiten bij een dergelijke situatie, hoe groter de kans is op overleving. Daarnaast kan het blijvende schade voorkomen.
Wat is het verschil tussen EHBO en BHV?
Bij onverwachte situaties is het belangrijk dat er direct goede zorg verleend kan worden. Vanuit de Arbowet bent u een aantal zaken verplicht. Onder andere is verplicht dat u een EHBO-koffer binnen handbereik hebt, maar ook dat u een BedrijfsHulpVerlener (BHV) hebt opgeleid.
Bij EHBO leer je meer vaardigheden met betrekking tot het verlenen van eerste hulp, terwijl je bij de BHV naast het verlenen van eerste hulp ook leert om een pand te ontruimen en een beginnende brand te blussen.
Wat BHV precies inhoudt en welke vereisten daarvoor gelden, vindt u op BHV en Zo.
De regels van EHBO in het kort
Het is vooral belangrijk om kalm te blijven en de rust te bewaren. Niemand heeft baat bij paniek. Hieronder in het kort de regels die u leert bij een noodsituatie:
Kijk om u heen en beoordeel de situatie. Eerste hulp verlenen betekent altijd dat u zelf veilig de zorg moet kunnen verlenen. Laat iemand anders 112 bellen voor professionele, medische hulp.
Controleer of het slachtoffer bij bewust zijn is en of deze nog ademt. Geef deze informatie door aan diegene die belt. Deze informatie maakt namelijk het verschil voor de telefoniste aan de andere kant.
Ademt het slachtoffer niet? Begin dan onmiddellijk met reanimeren. Laat de beller op de uitkijk staan voor de ambulance. Het is belangrijk dat zij gemakkelijk en snel te hulp kunnen schieten.
Hoe u moet handelen in een noodsituatie leert u tijdens een van onze EHBO-cursussen. Kennis van EHBO komt altijd ten goede voor uzelf en voor anderen.
Wat betekent EHBO?
Het is een afkorting voor Eerste Hulp Bij Ongevallen. EHBO is de eerste en noodzakelijke hulp die iemand ter plaatse uitvoert. Dit is niet per sé een dokter en kan een omstaander zijn die een EHBO-cursus heeft voltooid. Er komt ten alle tijd een ambulance wanneer er sprake is van een situatie waarbij Eerste Hulp moet worden verleend. EHBO dient als eerste maatregel om de veiligheid van een slachtoffer te garanderen of de toestand waarin het slachtoffer verkeerd te stabiliseren.
Ik heb een verkeerde bestelling gedaan. Wat moet ik doen?
U heeft 20 werkdagen om het pakket onbeschadigd en in originele verpakking naar ons terug te sturen. Afhankelijk van de staat waarin het pakket verkeerd, vergoeden wij de prijs van de bestelde producten. Wij doen ons best dit af te handelen binnen 5 werkdagen.
Mijn product is beschadigd. Wat moet ik doen?
Neem zo snel mogelijk contact met ons op. Wij vragen u het pakket binnen 8 werkdagen na ontvangst aan ons terug te sturen. Doe dit vooral ook aangetekend of per koeriersdienst zodat u er zeker van bent dat uw retour bij ons aankomt.
Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?
Wij doen ons uiterste best om uw pakket zo snel mogelijk te verzenden. Doorgaans lukt ons dit nog dezelfde dag wanneer de producten op voorraad zijn.
Welke betaalmogelijkheden heb ik in de webshop?
U kunt betalen via PayPal, iDEAL en bankoverschrijving.
Wat zijn de kosten van een reanimatiecursus?
Een reanimatiecursus is een cursus specifiek gericht op het gebruik van de AED en de techniek van het reanimeren. Hierin verschilt het van de EHBO-cursus. Voor een dergelijke cursus vragen wij € 37,50 per persoon. Dit is inclusief lesmateriaal.
De prijzen zijn exclusief btw.
Wat zijn de kosten van een EHBO-cursus?
Bij EHBO en Zo geven wij geen vaste prijs voor een EHBO-cursus. Dit is namelijk afhankelijk van meerdere factoren. U kunt bij ons een prijs opvragen voor uw bedrijf of organisatie. Neem hiervoor contact met ons op.
Hoe kan ik mijn deelname annuleren?
Annulering van uw deelname is mogelijk tot 48 uur voor aanvang van de training. Wij reserveren namelijk tijd en ruimte voor onze cursussen en rekenen op een vast aantal deelnemers. Als u zich na de 48 uur afmeldt, ontvangt u geen restitutie van uw inschrijfgeld.
Waar vindt de training plaats?
De trainingslocatie van EHBO en Zo vindt u in Bedrijvencentrum Rigtersbleek (Unit 12). Onze unit is te bereiken via de receptie bij de hoofdingang of via de achterzijde van het pand. Er zijn voldoende parkeergelegenheden. De locatie voldoet aan alle gestelde eisen voor een EHBO- én BHV-locatie. Dat betekent dat wij een veilige leer- en oefenomgeving bieden.
Hoe kan ik mij aanmelden voor een cursus?
U kunt een EHBO-cursus aanvragen door contact met ons op te nemen. Dit kan via info@ehboenzo.nl of 06 – 11 92 11 60. U kunt zich ook aanmelden op onze website BHVenZo.nl.
Hoe vaak moet een EHBO-koffer gecontroleerd worden?
Door regelmatig uw EHBO-koffer te controleren en bij te vullen, bent u verzekerd dat er goede zorg verleend kan worden. U heeft dan ook de verplichting om de EHBO-voorzieningen in goede conditie te houden, zodat u bent voorbereid. Maar er bestaat geen regel voor een periodieke controle of onderhoud van een EHBO-koffer. Wij raden aan om uw EHBO-voorzieningen minimaal 1 x per jaar te laten controleren.
Vanuit het Oranje Kruis wordt dezelfde richtlijn aangehouden. Mocht er meer risico zijn binnen uw bedrijf of organisatie, dan kunt u voor meer controles per jaar kiezen.
Ben ik verplicht om mijn EHBO-voorzieningen te laten controleren of mag ik dit zelf doen?
U mag dit zelf doen. Het is praktisch en tijdbesparend om de controle 1 x per jaar door een expert uit te laten voeren. Zo bent u verzekerd van de juiste navulling, hygiëne en kwaliteit van uw EHBO-voorzieningen.
Is het verplicht om een EHBO-koffer te hebben?
Elk bedrijf of onderneming (behalve eenmanszaken) moet beschikken over een EHBO-koffer. Een koffer is bij aanschaf volledig voorzien van de juiste inhoud om te voldoen aan de verplichting.